Hvornår er det sæson for at fiske hornfisk?

Er du lige begyndt at have fiskeri som din hobby? Så er der en masse, som du bør sætte dig ind i. Hornfisk er en skøn fisk at spise, så det er helt bestemt vigtigt at vide, hvornår du kan gå i gang med at fange hornfisk.

Mange ser frem til at fange hornfisk

De fleste lystfiskere ser frem til at hanke op i sin fisketaske for at begynde at fange hornfisk. Midt i april måned vrimler det derfor med lystfiskere, der gerne vil fange deres første hornfisk. Hornfisken er forholdsvis nem at fange, og så kommer der heldigvis mange af denne type fisk langs de danske kyster, så der er nok til alle. 

Sæsonen for at fange hornfisk strækker sig fra midten af april til midten af juni måned. Du finder de første hornfisk i Limfjorden, hvor de vandrer videre til de resterende indre farvande. 

De allerførste hornfisk er de største, men der er længere mellem dem, hvorimod der senere kommer lidt mindre hornfisk. Til gengæld kommer disse i store stimer. Det gør det nemmere at få en hornfisk på krogen. 

Hornfisken opholder sig gerne mellem fem og 25 meter fra land, når det er højsæson for at fange den. Den kan ligeledes fanges fra de fleste danske kyster.

Få større succes med din fangst af hornfisk

Har du brug for en smule mere succes, når du skal fange hornfisk, skal du måske kigge nærmere på de agn, du bruger. For at have de mest optimale muligheder for at fange hornfisk bør du benytte disse agn:

  • Blink
  • Silkekrogen
  • Bobbleflåd med sildestykker