Vil du blive klogere på naturen? Tag jagttegn

For at måtte købe, opbevare og transportere jagtvåben, så skal du have et jagttegn. For at få sådan et tegn skal du for det første hoppe på et jagttegnskursus, hvor at der skal være undervisning med fysisk fremmøde mindst fire dage. Herefter skal du bestå en teoretisk prøve, hvor at du skal svare rigtigt på mindst 36 ud af 40 spørgsmål. Så er der en praktisk prøve med visning af våbenhåndtering.

Kend til reglerne for jagt

Du får kun jagttegn, når du viser, at du kender til de regler, der sætter rammerne for jagt. Og du skal også vise, at du kan kende fuglearter eller pattedyr fra hinanden. Om du har disse færdigheder, får du afklaret ved teoriprøven. Hvad den praktiske prøve angår, skal du vise, du kan håndtere et våben forsvarligt. Både hvad angår at forebygge jagtulykker, og hvad angår ikke at beskadige dit jagtvåben.

Find et kursus med høj beståelsesprocent

Jagttegn kan du få, når du har bestået såvel den teoretiske som den praktiske prøve. Dumper du, så kan du godt tage prøverne igen senere, men det koster selvfølgelig at tage dem igen. Nogle folk, der holder jagttegnskurser, bryster sig af deres høje beståelsesprocent – altså antallet af kursister hos dem, der har bestået prøverne og fået jagttegn. Måske så giver det tryghed at blive kursist hos dem.

Er du udemenneske? Bliv jæger

Er du udemenneske og ønsker en undskyldning for at tage ud i naturen? Så kan det være, du skal få dig et jagttegn. Udover de tilladelser, sådan et tegn giver, er det at tage et jagttegnskursus i det hele taget berigende. Du lærer om mange af de dyrearter, der pryder dansk natur, og fx at kende forskel på rådyr, dådyr og krondyr. Og du lærer om teknikker og redskaber, som jægere har at gøre brug af.