Kig op på stjernehimlen

En frisk vind og en stjerneklar himmel er bestemt noget, som kan sætte smilet på læberne. Og selvom året begynder at lakke mod ende, betyder det bestemt ikke at kalderen for stjerneskud er helt slut endnu. Der er stadig er på begivenheder, som måske kan lokke teleskopet frem endnu engang.

Det rigtige teleskop

Hvis du er astronomi interesseret, men ikke har et teleskop endnu, kan det være det skal være en tidlig julegave til dig selv. Der findes utrolig mange mærker og modeller, og dit behov er med til at afgøre hvilken type der passer dig bedst. Bresser teleskoper laver både teleskoper til amatørastronomer samt de mere øvede. På nettet kan du finde guides til at finde de rigtige teleskop til dine behov, og ellers kan du spørge i forretninger der sælger dem, hvilket både kan være elektronikforretninger, men kan også være specialiserede forretninger, som kan give mere detaljerede svar og hjælp.

Bedste steder at se stjerner i Danmark

Selvom vores land er meget fladt, så findes der mange smukke afkroge af landet, som er perfekte til at se stjerner, hvor et par af dem er:

  • Møn og Nyord

  • Dark sky park Mandø

  • Bulbjerg

  • Hammershus

Fælles for disse er, at det er væk fra større byer, og på den måde undgås større lysforurening, så du kan se stjernehimlen ordenligt og få de bedste billeder.

Største chancer for at se stjerneskud

Der er stadig nogle dage endnu i år, hvor du har større chancer for at opleve stjerneskud på nattehimlen. I november topper meteorsværmen Leoniderne fra den 17. til den 18. november, hvor du kan være heldig at spotte stjerneskud. I december topper meteorsværmen Geminderne fra den 14. til den 15. december. Disse to tidspunkter vil være et godt tidspunkt at rette dit teleskop mod nattehimlen, hvis du ønsker at prøve at fange et billede af et smukt stjerneskud.