Hemmeligheden bag en god vinoplevelse

Vin er ikke bare vin, og spørger du en garvet vinkender, vil du sikkert også få en lang forklaring på, hvorfor det lige er sådan. Ikke desto mindre, så er der mange faktorer, der spiller ind, når det handler om at nyde en god vin. Det gælder ikke mindst, en af de mange forskellige rødvine fra Valpolicella

 

Ripasso vine hører til de mere komplekse vine, der er dyrket i det nordøstlige Italien. Det der kendetegner denne populære vin er, den måde vinen fremstilles på. Her bliver vinen nemlig fremstillet ved, at rødvinen fra Valpolicella hældes direkte over resten af de druer, der er blevet anvendt, i produktionen af den populære Amarone vin. 

 

Sådan hælder du rødvinen på glas

Det første du bør gøre, inden du skal nyde et godt glas vin, er at dekantere den. Det kan du gøre ved at hælde flaskens indhold op i en karaffel – har du ikke en karaffel, kan en køkkenskål gøre nøjagtig det samme. Ideen med at dekantere vinen er, at du ilter den, hvilket du også kan gøre, hvis du slynger vinen rundt i vinglasset. Gør du det, så bør du sørge for at glasset er højt (tulipanformet), og at du kun hælder op til glassets bredeste punkt. 

 

Er du på udkig efter en god vin online, kan du klikke dig ind på vinmedmere.dk. Her finder du nemt mange forskellige vine, så mon ikke også du kan finde en der falder i smag. Både rent økonomisk, men også når det handler om dine personlige præferencer.