3 gode grunde til at holde høns

Hvis du overvejer at købe høns, så er der flere ting, du skal have styr på. Du skal først og fremmest finde ud af, hvilken type høns du vil købe. Derudover skal du lave en hønsegård, købe foder til fjerkræ og meget mere. Men det er uden tvivl en god beslutning, da høns er skønne dyr. Derfor finder du her tre gode grunde til at holde høns derhjemme.

  1. Du kan blive mere selvforsynende

En god grund til at holde høns er, at du kan blive mere selvforsynende. Der er noget yderst givende ved at gå ned til hønsehuset og finde frisklagte æg. Selvom at I selvfølgelig spiser mere end bare æg i din husstand, er det lækkert at vide, at bare en lille del af det, som du spiser, kommer direkte fra haven.

  1. Du kan nyde masser af friske æg

Selvom dette punkt er indlysende, skal det ikke tages for givet. Der er nemlig ikke noget mere lækkert end friske æg direkte fra ens egne høns. De smager bedre og ser bedre ud end de æg, som du køber i et supermarked. Når først du har spist æg fra dine høns, vil det være svært at gå tilbage til æg fra supermarkedet.

  1. Høns hjælper haven

Dine høns kan ydermere være med til at hjælpe haven. Deres afføring er rigtig god gødning for haven, fordi den er fyldt med nitrogen. Du kan desuden lade dine høns gå frit rundt i haven, så de kan spise insekter rundt omkring i dine havebede.